Psi z útulku

03.12.2015 21:11

pSI Z ÚTULKU

Skvelé miesto kde si môžete zaobstarať psa, je miestny psí útulok. V útulkoch, kde čakajú, až sa ich ujme nová rodina, každoročne končí tisícka psov. Existuje rad znamenitých dôvodov, prečo si za nového domáceho maznáčika vybrať práve psíka z útulku.

  • Psi z útulku
 
 
 

Ak si vezmete psa z útulku, ponúkate mu tým novú nádej na prežitie krásneho života.

V útulkoch môžme nájsť širokú škálu psov najrôznejších plemien a veku. Bývajú tam šteňatá tak isto ako aj starší psi, pretože niektorí ľudia odkladajú do útulkov kotné feny tak isto ako aj celé vrhy, lebo si nemôžu dovoliť sa o ne postarať.

V útulkoch môžeme nájsť mnoho rôznych čistokrvných psov tak isto ako krížencov, z ktorých si môžeme vyberať.

Veľa psom v útulku je rok alebo viac, čo znamená, že vo svojom predchádzajúcom domove mohli prejsť výcvikom. Pokiaľ si vyberiete staršieho psa, vidíte presne, čo získate - pokiaľ ide o veľkosť, vzhľad aj náročnosť na starostlivosť.

Väčšina útulkov si ešte predtým, ako začne psa ponúkať, zistí, akú má povahu. Hlavne ako reaguje na ľudí, deti rôzneho veku, iné psy a mačky.

Všetci psi v útulkoch sú očkovaní, a skôr, ako si ich noví majitelia môžu odviesť, absolvujú veterinárnu prehliadku.

Vo väčšine útulkov sa pri prevzatí psa hradia určité poplatky - pokrýva náklady na predchádzajúce ubytovanie psa, na jeho stravu a starostlivosť. Táto suma je ale omnoho nižšia, ako keby ste psa kupovali v obchode alebo u chovateľa.

ZDROJ: https://pes-portal.sk/clanky/12/psi-z-utulku

 

—————

Späť